Zo werkt een second opinion bij Royal Doctors 

  • 5 juli 2024

Bij de reguliere aanvraag voor een second opinion, wordt veel van jou als patiënt gevraagd. Je moet namelijk zelf om een second opinion vragen, zelf het proces opstarten, zelf een tweede arts op- en bezoeken én zelf de bevindingen van de second opinion aan je behandelaar voorleggen. Kortom, veel zorgen, stress en werk in tijden die al stressvol genoeg zijn. Bij Royal Doctors doen we dit anders en nemen we dat vele werk uit handen en heb je veel sneller een second opinion ín handen. Dit is hoe een second opinion werkt bij Royal Doctors. 

Heb je net een diagnose of behandelplan gekregen, dan wil je zeker weten dat het klopt. Sommige patiënten voelen zich onzeker en extra zekerheid door een second opinion kan hen helpen belangrijke beslissingen te nemen over hun gezondheid. Kortom, een tweede mening van een onafhankelijk arts kan van onschatbare waarde zijn. Wat is een second opinion? Dat lees je hier

Wil jij een onafhankelijke evaluatie van een diagnose of behandeling door een andere specialist dan je behandelaar? Dan kun je daar Royal Doctors voor inschakelen. We organiseren sinds 1999 onafhankelijke second opinions en hebben een uitgebreid netwerk van 250 medisch specialisten in Europa die een objectieve en onafhankelijke beoordeling kunnen afleveren met volle aandacht voor de patiënt.  

Geen doorverwijzing nodig voor second opinion Royal Doctors

Royal Doctors heeft contracten met diverse Nederlandse zorgverzekeraars. Hierdoor hoef jij geen doorverwijzing meer aan te vragen bij je behandelaar om de second opinion vergoed te krijgen. Hierin wordt je dus ontzorgd en hoef je niet nog de drempel over om je behandelaar daarom te vragen. Je hoeft ook nog eens níet zelf je medisch dossier op te vragen. Wij helpen je met het vinden van een onafhankelijk arts en wijzen eentje toe die het meest geschikt is voor de specifieke medische situatie. 

Wachttijden second opinion 

Een second opinion aanvragen hoeft niet lang te duren, maar voordat je bij het eerste consult zit ben je mogelijk alweer een paar maanden verder. De doorlooptijd bij Royal Doctors is veel sneller. Je hoeft niet maanden te wachten, want na het verzamelen van alle benodigde medische gegevens leveren onze experts na tien dagen een uitvoerig verslag aan, die je met je eigen behandelaar kunt bespreken. Een fijn bijkomend voordeel is dat je niet fysiek naar een ander ziekenhuis of andere arts hoeft, want alles verloopt via ons en is volledig digitaal.

Aantal consulten second opinion 

Een van de grootste nadelen van een zogenoemd ‘doe-het-zelf second opinion’ is dat patiënten geneigd zijn om na een second opinion ook om een derde, vierde of vijfde te vragen. Volgens Marcel Levi komt dit regelmatig voor, terwijl uit studies blijkt dat het heel weinig aannemelijk is dat een derde óf zesde consult nog iets bijdraagt. Bij Royal Doctors besparen we zo’n vier consulten per keer. Dit levert de patiënt enorme tijdswinst op en bewijst dat onze specialisten doen wat ze moeten doen: het weghalen van onzekerheden bij patiënten. 

Voordelen van een second opinion bij Royal Doctors

Royal Doctors ontzorgt en neemt werk uit handen, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat jij de regie houdt. Er zijn geen wachttijden, geen stressvolle consults, geen overbodige onderzoeken en je verlies geen kostbare tijd. Doordat je minder lang hoeft te wachten, kun je sneller beginnen aan het juiste behandelplan. Mocht je daar ook hulp bij nodig hebben, staan we altijd klaar om te ondersteunen.