“Wereldwijd zijn er duizenden dokters, super specialisten in verschillende domeinen. Al deze expertises bundelen en patiënten via de kortste weg begeleiden naar een juiste arts. Dat, werd mijn nieuwe missie!”

Joris Vanvinckenroye, oprichter van Royal Doctors

Patiënten helpen vanuit een persoonlijke ervaring…

Er gaat een persoonlijk verhaal aan vooraf die de missie van deze organisatie kracht bijzet.

Joris Vanvinckenroye, oprichter van Royal Doctors, werd geboren met een zware afwijking aan zijn rechtervoet. De diagnose van de Belgische artsen was hard: een amputatie van het rechter onderbeen en levenslang in een rolstoel.

“Gelukkig trokken mijn ouders naar Parijs voor een second opinion bij een specialist. De technologie rond medische protheses stond in Frankrijk namelijk veel verder. Mijn been is gespaard gebleven en dankzij aanvullende protheses kan ik nu stappen, fietsen en zelfs lopen. Deze second opinion heeft mijn leven een flinke twist gegeven in de goede richting!”

Het juiste medisch dossier koppelen aan de juiste arts.

Na zijn studies verpleegkunde aangevuld met psychiatrie en intensieve zorgen ging Joris aan de slag op de spoedgevallendienst.

Hier kreeg hij inzichten in de complexiteit van de geneeskunde. Na 4 jaar zat hij terug op de schoolbanken van de Vlerick Business School en startte hij als Business Developer bij Medtronic; marktleider in medische innovatie. Hij ontdekte een overaanbod aan medische oplossingen, specialisaties, therapieën en apparatuur aan de ene kant en een groot, onwetend publiek en zoekende patiënten aan de andere kant.

“Wereldwijd zijn er duizenden dokters, super specialisten in verschillende domeinen. Al deze expertises in kaart brengen en patiënten via de kortste weg begeleiden naar de juiste arts. Dat, werd mijn nieuwe missie!”

De juiste arts selecteren voor de juiste patiënt.

Sinds de oprichting in 1999, is Royal Doctors na een moeizame start, uitgegroeid tot een internationale organisatie.

Royal Doctors telt  duizenden leden in verschillende landen. Het doel is om met behulp van een (inter)nationaal netwerk van topartsen, de zoekende patiënt zo snel en zo efficiënt mogelijk te helpen. Wij zorgen voor een grondige screening en verwachten van onze de artsen uit ons netwerk, een inspanningsverbintenis: goede communicatie, vlotte service, schriftelijke rapportering, alle behandelingsopties bespreken met de patiënt,…

“Royal Doctors is een win-win situatie voor arts en patiënt. Elke arts weet dat iedere patiënt die via Royal Doctors is doorverwezen, exact binnen zijn expertise valt. Meer efficientie én minder tijdverlies, ook voor de patiënt. Royal Doctors is de meest efficiënte schakel tussen artsen en patiënten en maakt ons gezondheidssysteem sneller, gerichter en gewoonweg beter. Want uw gezondheid is het allerbelangrijkste!”

  • Toegang tot de juiste artsen

  • Korte wachttijd

  • Persoonlijk aanpak

  • 98,6% tevredenheid

Royal Doctors staat voor U klaar !

U wilt Lid worden maar heeft eerst nog een vraag? Contacteer ons vrijblijvend.

Zit u nog met vragen of wilt u gewoon liever eerst even persoonlijk contact maken met ons ?
Heel fijn ! Ons team staat voor u klaar om u met raad en daad bij te staan in alle discretie.
Royal Doctors, maakt werk van uw gezondheid !