Second opinion aanvragen, een tweede mening kan het verschil maken.

  • 10 Sep 2019

Het effect van een second opinion op de besluitvorming van de patiënt en op de kwaliteit van zorg werd onderzocht in de VS.

Studie over second opinion op vraag van de patiënt

  • 9 Sep 2019

Redenen om een second opinion aan te vragen zijn: bevestiging van de diagnose en behandeling, ontevredenheid over de eerste consultatie, nood aan meer informatie en terugkerende symptomen of complicaties ten gevolge van een behandeling.

Onze leden delen hun ervaringen met Royal Doctors

  • 23 Aug 2019

Hartverwarmende getuigenissen van Royal Doctors leden die vertellen over hun ervaringen met Royal Doctors. Meer weten over hoe zijn in het leven staan na het overwinnen van hun ziekte? Bekijk hun videoboodschappen.

Hartverwarmende videogetuigenissen van Royal Doctors leden

  • 23 Aug 2019

Mensen helpen op momenten dat het echt nodig is , daar doen we het voor bij Royal Doctors . Hartverwarmend is het om de getuigenissen te horen van onze leden die hun ziekte overwonnen. Bekijk hier hun moedige getuigenissen.

Second opinion in de orthopedie

  • 9 Aug 2019

Het aantal second opinions is de laatste jaren internationaal sterk gestegen.
Ook in de orthopedie blijkt dat de meningen tussen eerste en tweede opinies nogal van mekaar kunnen verschillen.

Second opinion in de psychiatrie

  • 10 Jul 2019

Een studie over second opinion ten gevolge van geestelijke gezondheid problemen, toont aan dat in 31% van de gevallen een andere medische diagnose wordt gesteld en dat er in 68% aanbevolen wordt de behandeling te wijzigen.