Vragen?

Royal Doctors is een Second Opinion Organisatie, dewelke een schriftelijk tweede medisch advies formuleert voor uw medische klachten en uw medische vragen. Wij werken hiervoor samen met een team van 1000 onafhankelijke specialisten die ruime ervaring hebben met Second Opinion en die bijkomend gescreend worden door Royal Doctors.

  • Helpen betere keuzes te maken bij belangrijke beslissingen in de gezondheidszorg, zoals; meer dan één behandelingsoptie geven, helpen de voordelen en risico’s van elk van de behandelopties te begrijpen en het vertrouwen van patiënten vergroten in het nemen van de juiste behandelingsbeslissing.
  • Vermijden van onnodige of ineffectieve operaties en minder invasieve opties voorstellen.
  • Verbetering van de consensus tussen patiënt en arts over de behandelingsopties. 
  • Mensen helpen beter te worden!
  • Royal Doctors heeft een breed internationaal netwerk. Dit geeft ons de mogelijkheid om Second Opinion adviezen te formuleren voor elke medisch specialisme en elke sub specialiteit.
  • Onze 10 meest voorkomede ziektebeelden:

Oncologie

Orthopedie

Hart- en vaatziekten

Neurochirurgie

Neurologie

Gastro-enterologie

Urologie

Gynaecologie

Oogziekten

Dermatologie

Royal Doctors vraagt, mits uw schriftelijke toestemming, uw medische gegevens op bij uw behandelaars. 

Onze Case Managers hebben hierin ruime ervaring en zorgen ervoor dat u zich zo min als mogelijk moet bezig houden met administratieve handelingen. Gedurende het ganse traject streven wij ernaar u gemoedsrust te geven zodat u zich ten volle kan richten op uw gezondheidszorgen.

Bij Royal Doctors maken we er een erezaak van om u zo snel en efficiënt mogelijk te helpen.

Na uw eerste aanmelding bij Royal Doctors gaan wij onmiddellijk voor u aan de slag. Wanneer uw dossier volledig is, garanderen wij u binnen de 10 werkdagen een advies van onze specialist. In individuele urgente cases, kunnen wij u na enkele dagen een Second Opinion advies bezorgen.

 

Royal Doctors biedt een Second Opinion aan op 3 momenten in uw behandeling.

Voor de behandeling: U heeft reeds een diagnose en een behandeladvies maar wenst een second opinion om zeker te zijn dat u de juiste keuze maakt.

Tijdens de behandeling: Uw behandeling is reeds gestart maar u bent onzeker of u wel de juiste beslissing genomen hebt?

Bij langdurige ziekte: U heeft een complex medisch verhaal zonder duidelijke diagnose en/of een behandeling? U wenst een duidelijk verhaal met een actieplanning die prioriteiten stelt voor uw behandelproces?

Royal Doctors heeft een accreditatieprogramma waarbij we niet enkel kijken naar de kwalificaties van de arts, maar ook een doorlichting uitvoeren op het gebied van specialisaties, communicatievaardigheden, bijscholingen, reputatie, studies, data en tevredenheid onder patiënten. Deze screening wordt zeer grondig uitgevoerd.

Royal Doctors voert een jaarlijks overleg met zijn artsen om wederzijdse feedback te bespreken. Op die manier kunt u er 100% op vertrouwen dat onze adviezen objectief en volledig onafhankelijk gebeuren.

Royal Doctors verzamelt uw (medische) gegevens om uw vragen, aan Royal Doctors, van een passend medisch inhoudelijk advies te kunnen voorzien.

Wij verwerken alleen de door u aangeleverde informatie en /of de met uw instemming opgevraagde dossiers bij uw behandelde arts. Wij bewaren uw medische gegevens niet langer dan noodzakelijk tot een maximum van 3 kalenderjaren en dragen daarna zorg voor een zorgvuldige vernietiging.

Mocht u vragen hebben over ons privacybeleid dan kunt u hierover contact opnemen met uw casemanager.

Dankzij partnerships met zorgverzekeraars, private verzekeraars en ondernemingen, kan Royal Doctors voor heel wat patiënten kosteloos een Second Opinion advies aanbieden.

Voor onze partners kan u terecht op onze Homepage. Gelieve uw polis te raadplegen voor specifieke voorwaarden of contact op te nemen met uw provider of onderneming.

De second opinion adviezen, zijn een aanvulling op uw medische behandeling. Onze specialisten stellen geen diagnoses op afstand of schrijven geen behandeling voor. In plaats daarvan beoordelen ze uw medische gegevens om op een onafhankelijke manier hun professionele mening te geven over de behandeling die u ontvangt. Het werk dat zij leveren is daarom volledig legaal en levert een belangrijke bijdrage aan de patiëntveiligheid. 

Het Second Opinion advies kan alleen echt in de praktijk worden gebracht als u de second opinion persoonlijk met uw behandeld arts bespreekt en als ze worden opgenomen als onderdeel van uw lopende behandeling.

Royal Doctors staat voor U klaar !

Een second opinion aanvragen? Of heeft u nog een vraag? Contacteer ons vrijblijvend.

Start uw Second opinion aanvraag vandaag nog!
Heeft u toch nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren. Ons team staat voor u klaar!