Mensen helpen vanuit mijn persoonlijke ervaringunder-line

Royal Doctors ontstond in 1999 vanuit een persoonlijk verhaal.
Oprichter Joris Vanvinckenroye werd in 1976 geboren met een zware afwijking aan de rechtervoet. De diagnose van de Belgische artsen was hard: amputatie van het rechteronderbeen en levenslange afhankelijkheid van een rolstoel.

“Gelukkig legden mijn ouders zich niet zomaar neer bij deze harde diagnose. Ze gingen op zoek naar meer informatie en vroegen een specialist in Parijs om een Second Opinion. De technologie rond medische protheses stond in Frankrijk namelijk al veel verder. Dankzij dit tweede advies werd mijn rechter onderbeen gespaard en middels aanvullende protheses kan ik nu stappen, fietsen en zelfs hardlopen. Deze Second Opinion heeft mijn leven fundamenteel veranderd!”

“Met Royal Doctors wil ik op mijn beurt anderen helpen om de juiste medische keuzes te maken. Daarbij wil ik patiënten maximaal ontzorgen. Waar mijn ouders op eigen houtje op zoek moesten gaan naar de juiste informatie, artsen en ziekenhuizen voor een onafhankelijke Second Opinion, neemt Royal Doctors al deze taken op zich. Hierdoor krijgen onze cliënten snel een helder en betrouwbaar antwoord op al hun medische vragen en bezorgdheden.”

Het is anno 2024 onaanvaardbaar dat patiënten met medische klachten geen snelle toegang vinden tot de juiste zorg. Het duurt weken zelfs maanden om gezien te worden door een medisch specialist.

Het budget voor Gezondheidzorg is de laatste 10 jaar verdubbeld maar het aantal langdurig zieken is de laatste 10 jaar ook verdubbeld.

Is de gezondheidszorg er werkelijk op vooruit gegaan of zijn we als patiënt slachtoffer geworden van een steeds complexere medische wereld met meer artsen, meer behandelingen en meer regelgeving?

De missie van Royal Doctors is “Connecting People to the Best Care”. Dit wilt zeggen dat we voor iedere patiënt te allen tijde de beste oplossing willen bieden. Of dit nu gaat over een eerste consultatie bij de juiste specialist, een virtuele second opinion in samenspraak met je eigen arts of het oplossen van een complex medisch dossier.

Voor Royal Doctors is geen enkele uitdaging te groot.

Wij denken altijd in kansen en niet in beperkingen.

We proberen impact te maken op mensenlevens door:

Momenteel zijn er meer dan 10 miljoen verzekerden die Royal Doctors via hun zorgverzekering of inkomensverzekering kunnen gebruiken.

Vanaf 2023 is Royal Doctors ook meer en meer actief aanwezig bij de werkgever. Werkgevers hebben er alle baat bij dat werknemers gezond blijven en in optimale omstandigheden kunnen blijven functioneren.
Royal Doctors is een zeer mooie “employee benefit” waarbij werknemers gratis kunnen gebruik maken van ons volledig dienstenaanbod.

Tot slot wil ik u bedanken voor het lezen van deze missie, die iets ruimer gaat dan gewoon een slogan of een quote.
U zal begrijpen dat mijn persoonlijk verhaal een enorme drijfveer is om het team van artsen, verpleegkundigen, sales, marketing en administratie aan te sturen om onze missie iedere dag waar te maken.

Joris vanvinckenroye

 

Joris Vanvinckenroye

Joris Vanvinckenroye
Founder - Chief Executive Officer

Tim Witvrouw

Tim Witvrouw
Chief Operating Officer

Boy Sluiter

Boy Sluiter
Sales Manager Royal Doctors Europa

Johan Vertongen

Johan Vertongen
Royal Doctors Frankrijk/ Monaco

Professor Dokter Jaak Janssens

Professor Dokter Jaak Janssens
Medical Board Royal Doctors - Oncologie

Dokter Peter Bollars

Dokter Peter Bollars
Medical Board Royal Doctors - Orthopedie

Dokter Pieter Jan Van Asbroeck

Dokter Pieter Jan Van Asbroeck
Medical Board Royal Doctors – Quality Control

Kaoutar Rami

Kaoutar Rami
Verpleegkundige - Dossierbeheerder

Nihal El Kaderi

Nihal El Kaderi
Verpleegkundige - Dossierbeheerder

Nikki Buelens

Nikki Buelens
Dienst patiënteninformatie & administratief bediende

Naomi Tullii

Naomi Tullii
Communicatie - Zorgcoach

Erwin Vanherck

Erwin Vanherck
Brand Design & Grafisch ontwerp

An Vander Mierde

An Vander Mierde
Finance