Onafhankelijke Second Opinion bij knieklachten

Second Opinion bij knieklachten

Elk jaar worden duizenden mensen geconfronteerd met knieklachten. Heb jij (chronische)  knieklachten? Dan bestaat de kans dat je op een bepaald moment twijfelt aan de verschillende behandelopties.
Die twijfels zijn zeer normaal want onze gezondheid is wellicht het belangrijkste wat er is.
Bovendien kan een verkeerde diagnose of behandeling gevolgen hebben voor het leven.

Logisch dus dat je je zorgen maakt. Als patiënt kan je steeds een tweede arts om advies vragen over je  knieklachten. In het medisch jargon noemen we dit een second opinion. De tweede arts analyseert jouw dossier grondig en geeft vervolgens een advies over je diagnose en/ of over je behandeling.

(Inter)nationale studies tonen aan een second opinion géén overbodige luxe is. We verwijzen hier ook naar de studie van de patiëntenfederatie NL. (PDF)

Second opinion

Een second opinion is géén overbodige luxe

U hoeft niet meer te twijfelen

In 50% van de gevallen bevestigt de tweede arts je diagnose en/of je behandeling. Zo weet je dat je op het goede spoor zit en ben je gerustgesteld.

Uw behandeling kan beter

In 30% van de gevallen stelt de tweede arts voor om je behandeling bij te sturen, zodat je beter geholpen bent.

U zit op het verkeerde pad

In 20% van de gevallen stelt de tweede arts een volledige aanpassing van de diagnose en/of de behandeling voor, omdat de eerste inschatting verkeerd was.

Durf te twijfelen!

Of je oorspronkelijke diagnose en behandeling nu bevestigd of bijgestuurd worden, een tweede advies kan je enorm helpen als patiënt. Toch aarzelen veel mensen om een second opinion te vragen. Ze willen geen tijd verliezen met hun behandeling, ze weten niet hoe ze een juiste arts vinden voor een second opinion of ze vrezen dat ze de relatie met hun behandelende arts onherstelbaar beschadigen door het advies van een andere arts te vragen.

Dankzij bijna een kwarteeuw ervaring begrijpt Royal Doctors zeer goed wat jou als patiënt kan tegenhouden om een second opinion te vragen. We hebben een unieke aanpak ontwikkeld die alle mogelijke drempels voor jou zoveel mogelijk wegneemt.

Royal Doctors: snel, gemakkelijk, betrouwbaar

  • Je moet geen nieuwe afspraak maken in het ziekenhuis. De hele procedure verloopt digitaal: met jouw toestemming vragen we je medisch dossier op bij je behandelende arts en bezorgen het aan een expert uit ons internationale team van 250 artsen. Binnen de 10 dagen ontvang je je second opinion, zo gaat er geen kostbare tijd verloren.
  • Intern zal de juiste arts geselecteerd worden om jouw  knieklachten te beoordelen. Je moet dus zelf niet uitzoeken welke arts gespecialiseerd is in jouw problematiek.
  • Onze arts treedt op als onafhankelijke expert en bezorgt zijn of haar advies enkel aan jouw, zodat jij deze kan bespreken met je eigen arts. Zo blijft de relatie met jouw arts intact.
  • Tijdens de hele procedure kan je terecht bij je eigen casemanager met al je vragen.
  • Werkt jouw verzekeraar of ziekenfonds met ons samen, dan hoef je zelf helemaal niets te betalen voor het tweede advies.

 

Met onze jarenlange ervaring kunnen we met volle overtuiging bevestigen dat patiënten met (chronische) knieklachten zeer tevreden zijn met ons second opinion rapport.

 

Second opinion trigger finger

De Second Opinion had ik veel eerder moeten doen

Steve loopt al 4 jaar rond met de diagnose van Triggerfinger ( Springvinger of TVS)
De pees van zijn wijsvinger loopt telkens vast. Hij kan zijn vinger niet meer soepel bewegen.
Wat begon met een zeurend gevoel is nu geëvolueerd naar hevige pijn…

Second Opinion Neuro Aneurysma

Mijn leven te danken aan Royal Doctors

Esther, 31 jaar, kreeg in 2016 de diagnose van een ‘Neuro Aneurysma’.
(Misvormd bloedvat in de hersenen dat kan scheuren)
Het bloedvat in het hoofd was te moeilijk bereikbaar voor chirurgen en daarom beslisten de artsen…

Pijnvrij zonder een zware rugoperatie

Anna is 54 jaar en heeft reeds gedurende lange tijd last van rugpijn wanneer de diagnose chronische rugpijn (L4-L5) wordt gesteld .
Haar behandelende geneesheren stellen een medicatieplan op en adviseren aangepast werk…

Een Second Opinion aanvragen?

Start uw Second Opinion aanvraag vandaag nog!
Heeft u toch nog vragen?

Fier op het vertrouwen dat wij krijgen van bedrijven en organisaties :